Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Немерченська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04327028) був реорганізований і увійшов до складу Вендичанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

У Немерчому освятили відновлений храм

4 жовтня 2019 року в селі Немерче відбулася подія, на яку чимало років чекали жителі громади. В цей день було освячено відбудований храм Святого Апостола Євангеліста Івана Богослова. На свято прийшли жителі села, приїхали гості, віряни з навколишніх сіл. Освячення проводив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. Йому співслужили священики нашого району.

Сільський голова Анатолій Михайленко з хлібом зустрічав почесних гостей. Розпочалося Богослужіння. Людей було так багато, що не всі могли вміститися в храмі. Хоч в цей день було хмарно, віяв пронизливий вітер, у кожного в душі панував радісний і піднесений настрій. Митрополит Агапіт привітав всіх присутніх з святом і вручив церковні грамоти тим, хто надав вагому підтримку у відбудові місцевого храму.

З словами вдячності до односельців та гостей звернувся сільський голова Анатолій Михайленко. Він розповів, що відбудова храму розпочалася у 2016 році.

Найбільший вклад у будівництво нашого храму зробив талановитий, прекрасний майстер нашого села Василь Васильович Олійник. Він був ініціатором всіх задумів. Основну роботу виконували жителі нашого села. Немісцевих майстрів ми запрошували для встановлення даху та виготовлення церковних куполів. Кошти на будівництво йшли за рахунок пожертв небайдужих людей, а також за рахунок соціальних угод з сільгосппідприємствами, які орендують землі сільської ради.

В 2018 році найбільший об»єм робіт було зроблено двома братами Юрієм і Віктором Блажками. Багато трудилися майстри Олексій Гончарук, Віктор Пліско, Михайло Рудий, Володимир Ластавляк, Сергій Корнієнко, Олександр Мазур, Володимир Костишен. Незважаючи на складні погодні умови, наші підсобні робітники старанно та вчасно допомагали майстрам.

Через районну газету дякували всім жителям села, які вносили свій посильний вклад у будівництво, а також лісівникам, інвесторам. Ще раз хочу щиро подякувати за фінансову підтримку депутатам обласної ради Ларисі Білозір, Андрію Поліщуку, Дмитру Копері. Я дуже радий, що на будівництві працювали всією громадою, відчули згуртованість і підтримку. Відбудований храм став окрасою нашого села.

Як зазначив на святі митрополит Агапіт, на Божому престолі засвітилася ще одна лампадка. У храмі люди матимуть можливість через молитву зцілювати свої душі. Після освячення люди ще довго не розходилися, ділилися враженнями, ще раз заходили в храм помолитися, запалити свічі. Всі відчували духовне піднесення від радісної події.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *